Denizcilik okulunda hangi meslekler var?

BU ALANDAKİ MESLEKLER: Gemi Yöneticiliği (Güverte Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme Zabitliği, Makine Zabitliği, Yat Kaptanlığı, Balıkçı Gemisi Kaptanlığı, Su Ürünleri Üretimi Teknisyenliği.

Lisede Denizcilik alanı nedir?

Denizcilik alanı; Güverte İşletme (Vardiya Zabitliği), Gemi Makineleri İşletme (Makine Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme (Elektroteknik Zabitliği), Balıkçılık ve Su Ürünleri üretimi (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı ve Su Ürünleri Teknisyeni) yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Denizcilik Lisesi var mı?

İSTANBUL'DAKİ DENİZCİLİK MESLEK LİSELERİ Beşiktaş'ta Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi, Beykoz'da Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Pendik Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Üsküdar'da Hacı Rahime Ulusoy Anadolu Meslek Lisesi, Tuzla'da Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi.

Denizcilik Lisesi nasıl gidilir?

TEOG Sınavındaki YEP(Yerleştirmeye esas puan)´e göre 9.sınıfa Merkezi Sistemle ALANSIZ öğrenci alınmaktadır. Alana geçiş işlemleri 9.SINIFIN SONUNDA öğrencinin Yerleştirme puanı, 9.sınıfın yıl sonu Başarı Puanı ile Alana geçiş koşulları(mülakat ve Beden Yeterliliği)dikkate alınarak yapılmaktadır..

Denizcilik Meslek Lisesini bitiren ne olur?

Denizcilik işletmeleri yönetimi bölümünden mezun olan kişiler çeşitli limanlarda, lojistik firmalar, gemi yapım şirketlerinde rahatlıkla iş bulabilirler. Aynı zamanda denizcilik işletmeleri yönetimi mezunu olanlar Ulaştırma bakanlığı ve deniz taşımacılığı firmalarında da çalışabilirler.

Gemicilik maaşları ne kadar?

2022 Gemici Maaşları Gemici maaşı ortalama aylık 8220,25 _TL'dir. En düşük Gemici maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 12187,5 _TL'dir.

Denizcilik sayısal mı?

Eşit ağırlık puanına göre öğrenci kabul eden bu bölüm 4 yıllık bir programdır. 4 yıllık yani 8 yarıyıllık eğitim boyunca öğrencilere hem yönetim olarak hem de gemi faaliyetleri olarak çeşitli eğitimler verilir.