Bebeğin yıkanacağı suyun sıcaklığı 36-38 derece civarında olmalıdır. Termometre yoksa suyun sıcaklığını dirseğinizi suya değdirerek de kontrol edebilirsiniz. Bebeğinizi yıkadığınız odanın sıcaklığının da 25-26 derece olması gerekir.Mar 10, 2016

Bebeğin ilk banyo suyuna ne konur?

Göbek kordonu iyileştikten sonra bebek, küvet banyosu yapabilir. Bebeği soymadan önce malzemeler hazırlanır. Bu malzemeler şunlardır: Bebek sabunu/şampuanı, yıkama bezleri, steril pamuk topları, havlu, temiz bez, pişik için merhem, giysi. Küvete 5 cm. kadar su konur.

Bebek tuzlu suyla yıkanır mı?

Sırf gelenekler uğruna bebeklerin hayatları riske atılmamalıdır. Ter kokusunun gitmesi için tuzlu suda yıkama gibi yanlış yöntemler yerine pamuğu çok hafif tuzlu su ile koltuk altlarına doğru silin. Silerken cilde fazla temas etmesine kesinlikle izin vermemeniz gerekir. Bu bebeğin hassas cildini tahriş edebilir.

Bebekler hangi gunler Yikanmali?

Bu süre içerisinde yumuşak, nemli bir bezle cilde zarar vermeden temizlenebilir. Bundan sonraki dönemlerde ilk bir ay içerisinde bebeği haftada bir gün yıkamak kış ayları için yeterlidir, yaz ayları için gün aşırı veya sıcaklık durumuna göre hergün yıkamayı öneriyoruz.

Bebek banyosu nasıl yaptırılır dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Bebek banyosu yaptıracağınız banyo ve evin her yerinin ısısı 21-24 derece olmalıdır. Özellikle banyo yaptırdığınız yeri ekstra ısıtmalısınız. Banyo suyun ısısı 36-37 derece olmalıdır. Bebeğinizin beslenmesinden yaklaşık 1,5 saat sonra yıkamalısınız.

Kışın bebekler kaç günde bir yıkanmalı?

Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır. Ayrıca saç derisi 1 kereden fazla yıkanmamalıdır. Çünkü bebeklerin saç derisi yetişkinlerdeki gibi kısa sürede yağlanmaz ve kirlenmez. Özellikle kış aylarında bebeklere banyo yaptırırken 15 dakikadan fazla banyoda kalmamalarına özen göstermek gerekir.

Bebeğin banyo suyu kaynatılmalı mı?

İlk 1-2 haftada yıkama için kullanılacak suyun önceden kaynatılmış ve ılıtılmış olmasına özen gösterilmelidir. Su sıcaklığı bebeğin vücut ısısına yakın olmalıdır. Bu nedenle su sıcaklığının en ideali 36,5 °C'dir. Oda sıcaklığının ise 22-26°C arasında olması gerekir.

Bebeğin ilk gittiği evde ne verilir?

Bir bebek ilk defa bir aile büyüğünün evini ziyaret ettiğinde, ayrılırken yumurta verilir. Anlamı “civciv gibi çabuk büyüyen, sağlıklı ve tok bir insan ol” demektir.