Yazılı talep ile kişinin kendisinin seçmek istediği aile hekimine veya ilgili Toplum Sağlığı Merkezine / İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvuru ile yapılabilmektedir.

Aile hekimliği kaydı nasıl yapılır?

İlgili İlçe Sağlık Müdürlüğüne veya kayıt olmak istediğiniz aile hehimine bizzat başvurarak, Sağlık Bakanlığının Kişisel Sağlık Uygulaması olan “e-nabız” sistemi üzerinden Aile hekimi kaydı oluşturabilir ya da Aile Hekiminizi değiştirebilirsiniz.

TC no ile aile hekimim kim?

Aile hekiminizi öğrenmek için (www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden girmeniz yeterlidir. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girdikten sonra sorgulama butonuna “Aile Hekim Bilgisi Sorgulama” yazıp aile hekiminizi öğrenebilirsiniz.

Aile hekimleri ne kadar maaş alıyor?

Aile hekimi maaşları 2022 senesinde aile hekiminin memurluk kıdemine ve meslekteki deneyimine bağlı olarak değişen tutarlarda verilir. Göreve yeni başlayan bir aile hekimi 7.200 TL maaş alırken, meslekte 25 yılın üzerinde görev alanlar 18 bin TL'ye kadar maaş ödemesi alırlar.

Aile hekimi taşıma kaç gün sürer?

Aile hekimi değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar, E-Devlet ya da E-Nabız şifresi ile bu adımları kolayca tamamlayabiliyor. Çok basit bir yöntem ile gerçekleştirilebilen Aile hekimi değiştirme prosedürü, ortalama 3 ila 5 günü içerisinde sisteme işliyor.

Aile hekimi kaydı nerede yapılır?

Yazılı talep ile kişinin kendisinin seçmek istediği aile hekimine veya ilgili Toplum Sağlığı Merkezine / İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvuru ile yapılabilmektedir.

Sağlık ocağı nakli nasıl yapılır?

Aile hekimi değiştirme işlemi, e-Nabız portalı ve e-devlet e nabız sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İşte aile hekimi değiştirme işlemi… Aile hekimini değiştirmek için Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği Aile hekimi değiştirme başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Aile hekimliği nasıl öğrenebilirim?

Aile hekiminizi, e-Devlet/e-Nabız uygulaması üzerinden aile hekimi sorgulaması yapılarak veya en yakın Aile Sağlığı Merkezi veya bulunulan ilçedeki Toplum Sağlığı Merkezi/İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvurarak öğrenebilirsiniz.