İstirahat raporunu nasıl görebilirim?

(Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.) Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili yere 'İstirahat Raporları Sorgulama (Sağlık Bakanlığı)' yazıp arama işlemine devam edin.

İstirahat raporu ne zaman sisteme düşer?

İş göremezlik raporu alan işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu aldıktan 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK çalışanları raporu inceledikten sonra gerekli şartları sağlıyor iseniz, onay verilir. Rapor onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

İstirahat raporu sisteme ne zaman bildirilir?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Rapor ne zaman e devlete düşer?

İşveren, raporu 5 gün içinde erapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Aldığım sağlık raporu nereden görebilirim?

e-Devlet Kapısı

  1. Sağlık Bakanlığı
  2. İstirahat Raporları Sorgulama.

E devletten rapor sorgulama nasıl yapılır?

– https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkine tıklayarak edevlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. – Sorgulama için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. – Kimlik doğrulaması için gerekli bilgileri TC kimlik numarası ve edevlet şifresidir.

İstirahat raporunu kim verir?

İş Yeri Hekimi ve Aile Hekimi Rapor Süreleri İstirahatli olması gerektiren durumlarda iş yeri hekimi işçiye en fazla 2 gün rapor verebiliyor. Aile hekimleri ise rapor süresini tek seferde 10 gün verebiliyor.