Sahabe kadın ismi olan Hifa, Mekke'de yaşayan sahabe kadının yalnızca Allah'ın rızasını almak için yaşadığı bilinmektedir. Sahabeden esinlenen anlamıysa sabreden olarak bulunur. Diğer yandan ikinci anlam olarak sahabe kadın da denmektedir. Şükreden ve inançlı kimseler olarak da değerlendirilir.Nov 18, 2020

Nâre ne demek?

Bu ismin iki anlamı vardır. Nare isminin anlamı "güç, direnç sahibi" şeklindedir. Ancak kelimenin diğer anlamı nar "ateş" kökünden gelmektedir ve "ateş gibi" anlamı taşır.

HIFA ismi dinen caiz mi?

Hifa ismi kız ismidir. Sabreden, kadın sahabe anlamına gelmektedir. Hifa ismi, Mekke'nin en güzel gösterişli ve sadece Allah'ın rızasını kazanmak için yaşayan Müslüman kadın anlamına da gelmektedir. Hifa isminin kullanılması İslami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Meva ne anlama gelir?

Meva ismi anlamı sığınacak yer anlamına gelmektedir. Meva ismi ayrıca mesken ve yurt anlamlarını da taşımaktadır. Meva ne demek: Meva TDK sözlüğünde yer almamaktadır. İsmin kökeni Arapça'dır.

Minel isminin anlamı nedir?

Minel son zamanların en popüler ve en beğeni toplayan isimlerinden biridir. Anlamı ise 'cennetteki inci tanesi' şeklinde geçmektedir. Bu derin ve etkileyici anlamı nedeniyle pek çok ebeveyn yeni doğan kız çocukları için isim olarak kullanmaktadır.

Sancar in anlamı ne?

TDK sözlüğüne göre "Sancar" sözcüğünün anlamı; batıran, mağlup eden ve saplayan şeklinde olmaktadır. İsmin öbür anlamları ise şu şekilde sıralanmaktadır: İlk manası huzur ile ve selametle alakalı olmaktadır. … Diğer bir taraftan bu ad Selçuklu devleti sultanlarından birisinin ismi de olmaktadır.

Nare Kürt ismi mi?

Günümüz isimlerinden uzak olan Nare; Güç direnç, aynı zamanda çocukların bindiği dönme dolap anlamını taşıyor. Osmanlıca'da yazılışı "na're" olan bu ismin kökeni Farsçadan geliyor.

Liya ne anlama gelir?

LİYA İSMİNİN ANLAMI NEDİR? Sabırlı, sabrın en iyisi ve sabrın en güzeli anlamlarını taşımaktadır. … Liya ismi modern isimler kategorisinde de yer almaktadır.