Kore gazisinin maaşını kızı alabilir mi?

Bu aylık, Kore gazisinin vefatı halinde dul eşine yüzde 75 oranında bağlanıyor. … Buna göre, Kore gazisinin vefatı halinde aylığı, çalışmasa ve herhangi bir geliri olmasa da kızına bağlanmaz.

Kore Gazisi ne kadar maaş alıyor?

Terör gazileri 4 ile 7 bin lira arasında aylık alırken, Kıbrıs ve Kore gazileri 1.227 lira maaş alıyor. 15 Temmuz gazilerine ise en az 3.500 lira ödeme yapılıyor.

Istiklal gazisi maaşını kızı alabilir mı?

İstiklal Savaşı gazisinin aylığı kızına bağlanmaz.

Gazi çocuğu maaş alabilir mi?

Aylık sahibinin ölümü halinde bu aylık eşine yüzde 75 oranında yani bu dönem için 346,48 TL olarak ödeniyor, ancak bu aylıklar çocuklara intikal etmiyor.

Gaziler nelerden faydalanabilir?

Kanun ile harp ve vazife malullerine kamuda istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi hakkı, ücretsiz seyahat hakkı, elektrik ve su indirimi, ana babaya aylık bağlanmasında muhtaçlık şartının kaldırılması, ek ödeme ve öğrenim yardımı gibi birçok yeni hak sağlanmış ve önceden sağlanmış olan haklarda da kapsam …

Kore gazilerine ne zaman maaş bağlandı?

20 Şubat 1968 tarih ve 1005 sayılı yasa ile İstiklal Savaşı gazilerine verilen vatanı hizmet şeref aylığının yanı sıra, 27 Nisan 1976 yılında çıkarılan 1985 sayılı yasa ile Kore gazilerine de şeref aylığı bağlanmıştır.

Kore Gazisi maaşı ne kadar 2022?

Bu çerçevede, İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs Gazilerinin halen 327,8 lira olan aylık maaşı, 1 Ocak'ta 336 liraya çıkacak. Bunların dul eşlerine de yeni yılda 252 lira aylık ödenecek. Vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme ile birlikte gazi maaşı 352,8 liraya, dul eşin maaşı ise 264,6 liraya yükselecek.