Mihnet ne demek TDK?

mihnet ::: (a. i. c. : mihen) : 1) zahmet, eziyet. 2) gam, keder, sıkıntı, dert. 3) belâ, musibet.

Mihnet duygusu nedir?

Minnet veya şükran bir insanın aldığı yardımdan dolayı duyduğu hoşnutluk duygusudur. Genellikle teşekkür etme yoluyla ifade edilen bir duygudur. … Psikologlara göre kişinin duyduğu minnet duygusunun miktarı aşağıdaki unsurlara bağlıdır: Alınan yardımın yardımı kabul eden kişi açısından önemi.

Mihnet fiil mi?

Arapça mḥn kökünden gelen miḥnat محنة "zorluk, zahmet, sınav" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça maḥana محن "sınadı, imtihan etti" fiilinin ismi merresidir.

Meskenet kelime anlamı nedir?

Meskenet Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Arapça kökenli bir kelime olarak meskenin sözcüğü açısından da TDK kapsamında belli başlı anlamlar bulunmaktadır. Bu anlamları içerisinde 'miskinlik, beceriksizlik, yoksulluk ve fakirlik' sözcükleri öne çıkmaktadır.

Minnet nedir sözlük anlamı TDK?

TDK tarafından minnet duymak ise minnet etmek deyimi ile aynı anlamı taşır. Yani minnet duymak; bir olay karşısında kişinin başka kişiye karşı kendisini borçlu sayması anlamında açıklanmıştır.

Silsile ne demek TDK?

Silsile ifadesi ile ilgili olarak Türk Dil Kurumu sözlüğünde şu açıklamalara yer vermektedir: – Birbirine bağlı bir şekilde, birbiriyle ilgili şeylerin ardı ardına oluşturduğu dizi. – Sıra. – Bilinen en eski atalardan bu yana yaşayan torunlara kadar olan aile sırası.

Mihnete düşmek ne demek?

Sıkıntı, üzüntü anlamına gelir.